29 Haziran 2007 Cuma

Bir Muhtarlık İçin Geliştirdiğin Muhtarlık Yazılımı.

İlk olrak Bir muhtarlık için Geliştirmiş olduğum MuhtarProfessional'ı Anlatacağım.
Resimde görülen muhtar professional ın açılış ekranıdır. Bu ekran kapandıktan sonra Muhtar Professional ın Çalışma ekranı karşımıza gelir.

Yukarıda resimde görünen muhtar professional açıldıktan sonra ekrana gelen ve size hangi belgeyi açacagınızı veya hangi belge düzenleyeceğinizi sorarak istediğiniz belge veya belgeleri açmanızı sağlar.

Resimde Görüldügibi Belge Aç Formunun soltarafında ağaçgörünümünde Belgelerin Bulunduğu bir menü bulunur. Bu menüyü Kullanarak İstediğiniz uygulama başlatılabilir. ve kişi veya kşşiler adına resmi evrak veya belgeler düzenleye bilirsiniz. Şimdi Kimlik Bilgi Girişi ekranını inceleyelim.Yukarıda görünen Kimlikbilgi giriş ekranı görünmektedir. Bu ekrandan mahallenizde veya köyünüzde ikamet eden şahısların kayıtlarının girildiği ekrandır. Bu ekrandan şahıların bilgileri ve fotoğraflarını girerek ileride gösterilecek olan bölümlerde bu girilen bilgiler gerekli olacaktır. Burada ben sadece kısa anlatmaya çalışacağım...



Yukarı da görülen Belgelerin çıktısının alındığı Yukarıda görülen belgelerin çıktısının alındığı ekrandır bütün çıktılar tekbir ekrandan kağıda dökülebilir(yazdırılır). Çıktısını almak istediğiniz belgeyi ilkönce sağtaraftaki resimde görülen açılır listeden çıktısın almak istediğiniz belgeyi seçerek vedaha sonra arana açılır liste kutusundan(ComboBox) adına belge düzenlenecek kişini adının başharlerinden birkaçının yazılmasıyla veya açılır listeden kişinin ismini seçerek kolayca sorgulama yapabilir ve çıktı alınabilinir, Seçimi yaptıktan sonra Çıktılar Ekranının başlığı seçtiğiniz belge türünün adını alacaktır ve Ekranın altındaki liste Kutusuna Çıktı için Gerekli belgeler doldurulacak ve sizden Güncel bilgi almak için Ayrı bir "Ek Bilgi Ekranı" Açılacaktır bu ekrana gerekli bilgileri girdikten sonra listedeki eksik alanlar doldurulacak ve çıktı için hazır olacaktır. Sonraki Aşamada ise Hazırlanan Bilgilerin Çıktı Önizlemesini yapabilir veya doğrudan yazıcıya gönderilebilir.Aşağıdaki Resimde Baskı önizleme Ekranı Gösterünmektedir. Bu Ekranı kapatmadanda Belge Yazıcıya gönderilip çıktıalanabilinir.

Yukarıdaki Resimde Medeni Durum İlMuhaberi Görülüyor.

Ayrıca Muhtar Professional Gelişmiş Bir Ayarlar paneli, Otomatik Yedekleme Özelliği, İzinsiz kullanıcıların girişini engelleyici Güvenlik özelliği kullanıcı tanımlama, Kira sözleşmesi hazırlama Ekranı, Köyler için Sutakip Ekranı ve Gelişmiş Sorgulama Ekranları da MuhtarProfessionalda mevcuttur.

Burada ben sadece genel anlatımda bulundum ve MuhtarProfessional Hakkında Bilgi Vermeye Açlıştım.

Saygılarımla: Onur Zeybek

Hiç yorum yok: